De vooraf gereserveerde taxi kwam ons zoals afgesproken om 9.45 uur ophalen. Omdat we thuis al via Internet hadden ingecheckt, konden wij bij de balie van Continental Airlines om de rij heen lopen waarna wij zo de koffers af konden geven.

Om 10.45 uur waren we al langs de douane en konden we taxfree gaan shoppen. De boys wisten ieder een nieuw spelletje te scoren voor de PSP. Bij de Gate aangekomen, bleek dat er enkele vliegtuigstoelen overboekt waren en er werd omgeroepen of er reizigers waren die tegen een vergoeding van USD 500,00 per persoon hun stoel af wilden staan.

Blog Image

Niels en Sven waren bang dat wij eventueel niet meekonden en waren opgelucht toen er een paar vrijwilligers zich meldden om met een latere vlucht richting Amerika te gaan. Snel verdient, zeker als je zonder kinderen en zonder overstap weer naar huis gaat.

Blog Image

Om 13.45 uur vertrokken we. We zaten helemaal achterin het vliegtuig. Alle rugleuningen waren voorzien van een lcd-schermpje, je kon zelf kiezen naar welke film je wilde kijken. Ook kon je met op de schermpjes verschillende spelletjes spelen, zodoende hadden de jongens tijdens deze vlucht hun PSP’s niet nodig. Na 8 uur vliegen kwamen we om 21.45 uur aan op vliegveld Newark (15.45 uur plaatselijke tijd). In de verte zagen we “The Big Apple” met als letterlijke hoogtepunten het Empire State Building en de Chrysler Builsding. Ook hier gingen we nadat er vingerafdrukken en een irisscan werden gemaakt in rap tempo langs de douane.

De koffers lagen inmiddels al op de bagageband en konden even later weer worden ingeleverd voor onze vervolgvlucht richting Orlando. Hierna was er weer het zenuwachtige gedrag van de beveiligingsbeambten waarbij je steeds weer opnieuw de instapkaarten en paspoorten moest laten zien. De vervolgvlucht stond gepland om 18.25 uur plaatselijke tijd. Maar eerst nog even de eerste dollars laten rollen voor 2 Mac shakes en wat fris. Ook even geprobeerd met het Wifi-netwerk contact te krijgen maar dan kon alleen tegen betaling.

Blog Image

Nadat we aan boord waren gegaan, moest ons vliegtuig als nummer 16 in de rij aansluiten om op te mogen stijgen. Na ongeveer een kwartiertje waren wij aan de beurt en kon er koers worden gezet richting Orlando. We hadden nog nooit zo comfortabel gevlogen, de jongens hadden maar liefst 3 stoelen voor zichzelf want het vliegtuig zat misschien voor de helft vol. Het lukte Niels goed om te slapen.

Om 21.15 uur landden we op Orlando, en werden we met de monorail naar de aankomsthal gebracht en ook hier stond de bagage al op ons te wachten. De shuttlebus van Hertz kwam direct voorrijden en bracht ons vervolgens naar het nabij het vliegveld gelegen Hertzfiliaal waar we al snel onze huurauto voor de komende 10 dagen, een Toyota Highlander 4 WD, in ontvangst konden nemen. Het was weliswaar een kleiner exemplaar dan vorig jaar maar alles en iedereen paste er goed in dus wat willen we nog meer!

Blog Image

Dankzij onze vertrouwde “Tommy” kwamen we binnen 10 minuten bij ons 1e hotel, Quality Inn & Suites, aan waar we de eerste 2 nachten zullen verblijven.

Blog Image

Na te hebben ingechecked ploften we alle 4 direct op bed om lekker weg te dromen.