Om 6.00 uur! werden we wakker en zijn om 7.00 uur opgestaan.

Na het ontbijtbuffet zijn we in de auto gestapt. Voor vandaag stond er een bezoek aan het Kennedy Space Center op het programma. Het was bewolkt weer en het was niet echt heet, kortom ideaal weer voor vandaag.

Blog Image

Na binnenkomst zagen we direct een aantal grote raketten staan in de Rocket Garden.

Blog Image

Blog Image

Ook kwamen wij onze eerste alligator tegen (weliswaar achter een omheining). Toen we op een brug stonden, zwom vervolgens er één onder ons langs. Die beesten zijn echt groot! Sven was zo flink om te proberen op de alligator te spugen maar miste hem net.Blog Image

Daarna op naar de Shuttle Launch Experience geweest. Dit is een simulator die een lancering van de space shutttle nabootst. Nadat we snel nog dogs en burgers hadden gegeten, zijn we met een 2 ½ uur durende bustoer meegegaan. Deze toer hadden wij van tevoren al besproken en bracht ons dichtbij de lanceerplatformen en NASA-gebouwen. Vanuit de bus zagen wij verschillende alligators langs de kant van de weg die hier in de vrije natuur leven. Je zag nu pas hoe groot het NASA-terrein was. Dat moet ook wel want bij een lancering moet je een paar miles van het lanceerplatform verwijderd zijn, wil je niet permanent doof worden of zelfs komen te overlijden door de oorverdovende herrie/geluidsgolven van de lancering.

Blog Image

In een speciale hal kon een oude Apolloraket op ware grote worden bekeken.

Blog Image

Het was een indrukwekkende dag!

Blog Image

Na afloop gingen we richting Fort Pierce, een goede 1 ½ uur rijden, waar we zouden over nachten. Onderweg moest Niels heel erg plassen maar dorst in eerste instantie niet langst de kant van de weg zijn behoefte doen uit angst voor eventuele alligators. Toen hij bijna klapte, koos hij eieren voor zijn geld maar wel pal naast de auto.

Fort Pierce was niet echt bijzonder, een typische Amerikaanse plaats met éen hoofdweg waaraan alles is gelegen. Maar het lag goed op onze route en was prima geschikt voor een overnachting.

De hoteldeskbediende vroeg waar wij in Nederland woonden en bleek vervolgens zelf enige tijd in Rotterdam te hebben doorgebracht.

’s Avonds gesmikkeld bij Taco Bell en na het eten hebben de boys nog even gezwommen en hebben René en Mieke het weblog bijgewerkt echter zonder internet.