Vandaag stonden de Florida Keys op het programma, maar eerst reden we met de auto door het Art Deco District van Miami Beach.

Blog Image

Via een brug die Miami Beach met Miami verbindt, reden we vanaf Miami richting de Keys. We hadden een mooi uitzicht op de skyline van Miami.

Blog Image

Na 1.30 uur rijden kwamen we in Key Largo aan en gingen op zoek naar de Dolphin Cove, waar René en de boys met dolfijnen gingen zwemmen of was het andersom? Voor Mieke was een kaartje als observer gereserveerd waar zij dik tevreden mee was.

Nadat de mannen zich in een zwemvest hadden gehesen (wonderbaarlijk hoe slank je er ineens uit kunt zien), gingen we aan boord van een bootje waar we al varende een instructie kregen hoe je met dolfijnen om moet gaan. Na een half uurtje was het eindelijk zover en werd iedereen in groepjes verdeeld. René en de jongens zaten samen met een Amerikaanse vrouw in een groep. Als eerste was de Amerikaanse aan de beurt en dat kwam goed uit want nu konden de mannen de kunst afkijken. Eerst moesten ze gewoon in het water gaan staan met de handen vooruit zodat de 2 dolfijnen kennis konden maken.

Blog Image

Er werd geaaid, handjes geven, en gezoend dat het een lieve lust was.

Blog Image

Niels was in eerste instantie wel een beetje zenuwachtig maar al snel was hij er helemaal overheen en genoot hij volop.

Blog Image

Blog Image Blog Image

Op een gegeven ogenblik moesten ze op hun rug in het water drijven waarna de dolfijnen hen voortduwden.

Blog Image

Later werd dit kunstje op de buik herhaald (The Superman).

Blog Image

Het was nog veel leuker dan ze zich hadden voorgesteld en wilden het liefst nog een half uur met de dolfijnen spelen.

Blog Image Mieke heeft vanaf de kant geprobeerd het geheel zowel op video als op de foto vast te leggen. Voor de zekerheid hebben we ook maar een CD met foto’s gekocht, want de fotografe van Dolphin Cove stond toch wel op een betere plek om te fotograferen.

Blog Image

Het hotel voor de komende nacht lag op een kwartiertje rijden van Dolphin Cove af. Het bleek een heel appartementencomplex, bestaande uit verschillende gebouwen te zijn waar veel watersportliefhebbers verblijven. Het appartement was erg mooi ingericht, compleet met een volledig uitgeruste keuken, een afwasmachine, een wasmachine en droger (waar we geen gebruik van hebben gemaakt) 2 TV’s, een stereoset, een DVD-speler en een whirlpool. Het complex lag direct aan het strand. Het was allemaal erg mooi, kortom het is een waar paradijs en het was jammer dat we hier maar 1 nacht blijven.Blog Image

De jongens hebben zich een tijd lang in het zwembad vermaakt, terwijl René en Mieke de omgeving hebben verkend.

Blog Image

De dag werd afgesloten met een overheerlijk rib bij Outback.

Blog Image

Na terugkomst bij het hotel gingen de jongens alvast moei maar voldaan naar bed en zijn wij in de bar onder het genot van een drankje de weblog bij gaan werken.