Het laatste dagje Florida is vrijwel geheel doorgebracht in Universal Orlando. Bij het ontbijt was nog steeds de vraag hoe deze dag besteed zou gaan worden maar eigenlijk waren we er snel uit. Het werd dus geen Mickey zoals gisteren nog door mij was voorspeld maar Universal is een heel leuk alternatief.Blog Image

Rond 10.15 uur werden de aanwijzingen van onze navigator gevolgd om vervolgens een kwartiertje later bij Universal te arriveren. Voor $5, – extra kon er dichterbij en sneller worden geparkeerd, dus die keuze was snel gemaakt want gelopen kon er nog genoeg worden.

Het park bestaat uit 2 delen, het één is Universal’s Islands of Adventure wat meer rollercoasters heeft, en Universal Studio’s wat als thema film heeft waarop de diverse attracties ook zijn gebaseerd.

De kaartjes die werden gekocht boden toegang tot beide parken en tevens werd de optie genomen om een zgn. “Expres pass” aan te schaffen waarmee de wachtrijen bij de attracties konden worden omzeild. Met de ANWB “Show your card” korting ging er weer iets van de prijs af en na het omrekenen naar Euro’s ging mijn bloeddruk ook weer iets omlaag.

Zo de pret kon weer beginnen. Het zonnetje straalde aan een strak blauwe hemel en de eerste achtbaan kwam al direct in beeld. Bij “The Hulk” was de wachttijd al 25 minuten maar met onze Express passen zaten wij binnen no time in de beugels om vervolgens schuin omhoog afgevuurd te worden waarna direct een 360 graden kurkentrekker volgde. Je weet direct weer wat je met het ontbijt hebt gegeten….

Blog Image

Altijd lekker zo’n ritje om in te komen voor wat nog gaat volgen. Hierna was Spiderman 3D aan de beurt. Een ritje door New York waarbij Spiderman ons voor allerlei gevaar wist te behoeden.

Blog Image

Na een stukje verder te zijn gewandeld kwamen wij uit bij Jurrasic Park. Dit is een rondvaart met een bootje door de jungle waarbij de “hoofdpersonen” uit de gelijknamige film uit onverwachte hoeken opdoken.

Blog Image Vorig jaar hebben wij deze attractie ook gedaan in Universal Californie waarbij we met een nat pak uit waren gestapt. Het zou nu niet veel anders zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en dus werden foto, film- en geluidsapparatuur eerst goed opgeborgen. Helaas was onze voorbuurman hier niet op bedacht met als gevolg naast een nat pak ook een dito digitale camera bij de laatste afdaling met het bootje de vijver in.

Blog Image

Verder het rondje in het park afgemaakt en daarbij nog een aantal coasters gepakt.

Tegen vieren was het tijd om naar Universal Studio’s Florida te verkassen. In park zijn delen van New York en San Francisco na gebouwd. Van de ene stad staan wij morgen echt tussen de wolkenkrabbers, de andere hebben wij natuurlijk vorig jaar al bezocht.

Blog ImageBlog Image

Na ook hier zoveel mogelijk nog te hebben bekeken en beleefd was het om 19.00 uur tijd om gedwongen te moeten vertrekken omdat het park de hekken ging sluiten.

In het zwembad van ons hotel werd nog even een duik genomen om de vermoeidheid van ons af te spelen. Helaas kreeg Niels hierbij last hoofdpijn en misselijkheid en toen hij met Miek terug ging naar de hotelkamer heeft hij zijn maaginhoud er uit gegooid. Het luchtte wel op maar de hoofdpijn bleef . Met een zetpil is hij vervolgens in slaap gevallen. Hopelijk is ‘ie morgen weer het ventje.

Wij hebben op de kamer maar Pizza gegeten, een kleine dit keer.

Inmiddels zit de meeste zooi in de koffers zodat morgenochtend vroeg alleen nog de laatste dingetjes erbij gestopt hoeven worden. De planning is om ½ negen bij het hotel weg te rijden, een kwartiertje naar Hertz waar helaas ons SUV-je weer ingeleverd moet worden en dan door naar Orlando airport. Onze vlucht gaat om 11.25 uur lokale tijd waarna er na ruim 2 uur weer wordt geland op Newark.

Het is niet helemaal zeker of wij in ons hotel in Manhattan over een internetverbinding kunnen beschikken, dus wellicht dat dit voorlopig ons laatste dagverslag zal worden uit de States. Check ons weblog maar de komende dagen dan blijkt het vanzelf.

Blog Image